Friday, September 14, 2012

2013 gelinlik modelleri











Gelinlik, çok eski zamanlardan bugüne en pahalı kumaşlar, en pahalı taşlar, en zor modelleri içeren bir gösteri aracı olarak kullanılmıştır. Günümüzde, gelinlik modelleri moda anlayışına göre değişim göstermekle birlikte, prenses gelinlikler diye adlandırdığımız modeller, her zaman genç kızlarımızın rüyası olmaya devam etmektedir. Tabi ki 2013 gelinlik modelleri, modanın son trendleri doğrultusunda yerini almaktadır.






Gelinlik 2013 modelleri, gerek tasarımları gerekse kumaş seçimleri ile göz kamaştırmaktadır. Kumaşlardaki renk seçimleri, kişinin zevkine uygun olarak beyaz, kemik veya soft pembe olabilmektedir. Gelinlik 2013 tasarımları, model açısından yüzlerce seçenek sunmaktadır. Kişilerin beğenisine sunulan 2013 gelinlik modellerinde, kısa boylu sade gelinliklerin yanında kabarık dantellerle, taşlarla pul ve payetlerle süslü gelinlikler yer almaktadır.






Gelinlik giyecek bazı kızlarımız ise prenses gelinlikleri tercih etmektedir. Prenses  gelinlikler,  alt  tarafı  kabarık  dantellerle  süslü ,  üst  tarafı   dar,  kollar  kabarık,  arka  kısmı  bele  kadar  inci  ya da  minik  düğmelerle  süslü  klasik  modellerdendir. Gelinin giydiği gelinlik kadar, törene katılan konuklarında kıyafetleri de önem arz eder.  Konuklar, genelde dekolte modelleri tercih edebilirler.  Dekolte modeller,  sırt,  yaka,  kol ve bacak dekolteli olabildiği gibi,  payetli pullu nakışlı her renk, uzun ya da kısa olabiliyor. Dekolte modellerin tasarımı kadar, kumaş seçimi de çok önemlidir.  Kumaşlarda genellikle dökümlü, tafta ipekli seçimler kullanılabilir.






Gerek gelinlerin,  gerekse konukların fiziki yapıları farklı olacağından,  kısa-uzun boy,  kalın-ince bel,  geniş-dar omuz,  faklı kemik yapıları ile kendilerini en güzel gösteren renk ve stilde bir model seçmeleri gerekmektedir.










Share and Enjoy

No comments:

Post a Comment