Sunday, February 26, 2012

GÜLLAÇ YUFKASINDAN BÖREK










 Ramazanın gelmesiyle güllaç raflardaki yerini aldı. Güllaç bizim milli tatlılarımızdan birisidir. Özellikle ramazanda hafif olması nedeniyle tercih edilir.

Biz ise güllacı tatlı olarak değil börek olarak yapacağız. Kral güllaç ramazanda glutensiz güllaç çıkarıyor. Birde Carrefour mağazalarında ARKAY marka güllaç var. Ben bu markadan aldım. Üzerinde glutensizdir yazıyor.

Üzerinde glutensizdir yazan paketlere bayılıyorum...

Gelelim böreğimize,

MALZEMELER

- 1 PAKET GÜLLAÇ

- 3 YUMURTA

- 2 BARDAK ILIK SÜT

- YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

- TUZ

İÇ MALZEMESİ

- PEYNİR, LOR (İsteğe bağlı kıymalı ve patatesli iç olabilir)

- MAYDANOZ

YAPILIŞI

 SÜT, YUMURTA, SIVIYAĞ VE TUZ  GÜZELCE ÇIRPILIR. BU BÖREĞİMİZİN SOSU OLACAK.

KÜÇÜK BİR BORCAMI YAĞLARAK HAZIRLIYORUZ.

BORCAMIN İÇİNE GÜLLAÇ YAPRAKLARININ YARISINI KIRARAK DÖŞÜYORUZ.

GÜLLAÇ YAPRAKLARININ ARASINA KAŞIKLA SOSUMUZDAN DÖKÜYORUZ.





GÜLLAÇ YAPRAKLARININ YARISINI DÖŞEDİĞİMİZDE İÇ MALZEMEMİZİ SERİYORUZ.





KALAN GÜLLAÇ YAPRAKLARINIDA ARALARINA SOS DÖKEREK YERLEŞTİRİYORUZ.

TÜM YAPRAKLAR BİTTİĞİNDE KALAN SOSUMUZU DÖKÜP KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ SEPİYORUZ.

BU ŞEKİLDE YARIM SAAT BEKLETELİM. MALZEMELER İYİCE ÖZLEŞSİN.





180 DERECE ISTTIĞIMIZ FIRINIMIZDA 30 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.

ÜZERİ NAR GİBİ KIZARAN BÖREĞİMİZ HAZIR.







AFİYET OLSUN...:))







Onerimiz enterasan modeller : mama onlugu

No comments:

Post a Comment