Sunday, February 26, 2012

Marmelatlı Krep I



Malzemeler

1 Su bardağı un

1 Su bardağı süt

1 Adet rendelenmiş limon kabuğu

Yarım paket vanilya

2-3 Adet yumurta

1 Tutam tuz

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı pudra şekeri

1 Çay kaşığı margarin

İçine mürdüm eriği marmelatı

Mutfak

Zorluk 3

Süre 30 dk.

Kaç Kişilik 4

Yöntem

Hazırlanışı

Krep için 1 su bardağı unu ve 1 su bardağı sütü derin bir kaba aktarın ve çırpma teli veya mikser ile iyice çırpın.

Sonra sırasıyla 1 adet rendelenmiş limonun kabuğunu, yarım paket vanilyayı, 2-3 adet yumurtayı, 1 tutam tuzu, yarım su bardağı şekeri ve yarım su bardağı pudra şekerini ekleyip, malzemeler birbiri ile özleşene dek çırpın (bütün malzemeler karışana dek).

Teflon tavaya 1 çay kaşığı margarini alın ve eridikten sonra 1 kepçe krep hamurundan dökün.

Tavayı sallayarak hamurun eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın ve arkalı önlü pişirin.

Tüm malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın.

Krepler sıcakken herbirinin içine bir çorba kaşığı marmelat koyun ve katlayın.

Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Marmelatlı Krep I yemek tarifleri
Onerdigimiz enterasan bir ornek : boncuklu havlu kenari ornegi 2

No comments:

Post a Comment