Friday, August 17, 2012

Cruciani Bileklik vs. Dantel Güpür


















Arm party kavramı ile başlayan bileklik çılgınlığı hız kesmeden şimdi de Cruciani bileklikleri ile devam ediyor. Cruciani, adından anlaşılacağı gibi bir İtalyan firması ve koleksiyonundaki makrome tekniği ile yapılan kelebek, kalp, ejderha, anahtar şeklinde farklı motif ve renklerdeki şans bileklikleri şuanda dünyada ünlülerin bileklerini şenlendiriyor. Dita Von Teese, Michela Quattrociocche, Vittoria Puccini bu tufana kapılanlardan birkaçı..























Bilekliklerin modellerine birer anlam yüklemişler; yonca şansı simgeliyor, kalp ise sonsuz aşkı, ejderha figürü ise Çin'in ejderha yılına itafen tasarlanmış.























Cruciani bilekliklerini görür görmez ilk aklıma gelen şeyse bizim dantel güpürlerimiz ve iğne oyalarımız oldu. Aslında, bu bileklikler kültürümüzün içinde farklı alanlarda kullandığımız malzemelerin İtalyan yorumuyla modernize edilerek sunumu olmuş. Bilekliklerin beğendiğim yönü sade tasarımlarıyla hem gündüz hem de gece kullanımına uygun olmaları.























Benim tercihimi sorarsanız el oyalarının bu kadar zengin olduğu bir ülkede yaşıyorken Cruciani bilekliklerini almak yerine binlerce farklı motif içerisinden istediğimi seçebileceğim yurdum hobi malzemelecileri ve aksesuarcılarına uğramayı tercih ederim. Pamuklu fisto ve dantel güpür denilen şerit halinde satılan malzemelerin metre fiyatı da 1-1,5 TL arası. Bize düşense bu şeritlerden zevkimize göre alıp sadece bileğimizin ölçüsüne göre keserek bağlamak veya ucuna minik bir kopça dikmek. Bir de eğer evde anne çeyizinden kalma iğne oyaları da varsa, onlardan da araya serpiştirince tadından yinmez..






Bence moda olan her şeyi birebir kullanmak yerine ondan ilham alarak kendi sitiline uygun şekilde yorumlamak en güzeli...


















No comments:

Post a Comment