Sunday, July 22, 2012

Brokoli Çorbası Tarifi




MALZEMELER




500 g brokoli 1 adet havuç 1 adet orta boy patates 1 adet soğan 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı süt kreması 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı un Tuz Karabiber



HAZIRLANIŞI




Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.




Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin. Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin. Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın. Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın. Son olarak çorbanın kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz. Afiyet olsun.




NOT: Servis esnasında brokoli ile süslemek isterseniz haşlanan sebzelerden servis için bir kaç brokoli ayırmayı unutmayın.




Bol vitaminli ve lezzetli bir çorba oldu. Tarifi Mutfak Günlüğüm  adlı sayfada görmüştüm, bugün deneme imkanı buldum. Brokoli sevenlerin hoşlanacağını düşünüyorum.

No comments:

Post a Comment