Tuesday, July 3, 2012

Etli Keşkek Tarifi













Etli Keşkek Tarifi
MALZEMELER

2 su bardağı buğday

2 soğan

yarım kg. kuzu gerdan

sıvıyağ

tuz, karabiber 

 Sosu için:

1 çorba k. tereyağı

1 çorba k. salça

tuz, karabiber

kekik

YAPILIŞI

Buğdayı önceden haşlayın. Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alın ve kavurun. Üzerine haşlanmış olan buğdayı ekleyin. Kuzu etini haşlayın ve didikleyin, tencereye ilave edin. Kaşık veya bir tahta kaşıkla buğdayı devamlı dövün. Üzerine haşlanan etin suyunu ilave edin. Devamlı özleşene kadar keşkeki kısık ateşte pişirin. Sosu için tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını alın. Üzerine salça,tuz ,karabiber ve kekik ilave edin. Servis tabağına keşkeği alın üzerine sosu dökerek servis edin.





No comments:

Post a Comment