Sunday, July 15, 2012

Kiş, kiş tarifi yapımı malzemeleri

Ispanaklı Kiş
Ispanaklı kiş yaparken hep tereddüt içinde kalıyordum. Çünkü bir arkadaşımdan aldığım kiş tarifi ile yaptığım ıspanaklı kişler çok kötü olmuştu ve çöpe atmıştım. Daha sonra annemin deneyimlerine dayanarak tarifi biraz değiştirdik ve inanılmaz bir tarif ortaya koyduk. Ispanaklı kiş müthiş ıspanak tadı ve hamuru ile damak tadınıza uyumu açısından çok ilginizi çekecek bir tariftir. İsterseniz ıspanaklı kiş tarifimize geçelim ve beraber deneyelim.
Ispanaklı Kiş Malzemeleri
100 gram margarin
4 çay bardağı un
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
İç harcı için;
1 tane kuru soğan
1 kilo ıspanak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
4 çay bardağı süt
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber
Yeterli miktarda beyaz peynir
İstenirse yeterli miktarda mantar


Ispanaklı Kiş Tarifi
Ispanaklı kiş yapmaya hamurumuzu hazırlayarak başlıyoruz. Margarin ile unu birbirine karışacak şekilde hamur yapıyoruz. Daha sonra yoğurt ve yumurta ekleyerek yoğuruyoruz. Küçük kek veya tart kalıplarını yağlayarak hazırlamış olduğumuz hamuru kalıplara dökelim. Fırında pişirelim. Çok pişirmeye gerek yok. Çünkü üzerine ıspanak harcını koyarak tekrar fırına atacağımız için sert olmasın diye çok fırında tutmuyoruz. Ayrı bir yerde Soğanı ve mantarı biraz kavuruyoruz. Daha sonra temizleyip yıkadığımız ıspanaklarımızı ilave ediyoruz ve ıspanaklar pişinceye kadar kavuruyoruz. Sebzeler suyunu çekince piştiğini anlıyoruz ve içerisine peynir, karabiber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Un ve sıvıyağı karıştırarak kavuralım ve sütü ekleyelim. Beşamel sos yapalım ve ıspanaklı harcı pişirdiğimiz kiş hamurlarının ortasına koyalım. Beşamel sosu da kişlerin üzerine dökelim ve fırında sos kızarıncaya kadar pişirelim. Ispanaklı kişler pişince servise hazırdır. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment