Friday, July 6, 2012

kolay yemek tarifi Künefe

Malzemeler

500 gram tel kadayıf

250 gram tereyağı

250 gram dil peyniri

Şerbeti için: 

4 su bardağı su

4 su bardağı tozşeker

Yarım limonun suyu

Yapılışı

KÜNEFE tepsisini tereyağı ile yağlayın. Tepsiye bir parmak kalınlığında kadayıf döşeyin. Kadayıfın üzerini dil peyniri ile kaplayın. Tekrar bir parmak kalınlığında kadayıf döşeyin. Üzerine, kalan tereyağını gezdirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın. Kaynayınca, ağdalanmaması için limon suyu ekleyin. Kaynatmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Fırından aldığınız sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

No comments:

Post a Comment