Monday, July 2, 2012

Sultan Lokumu Tarifi













Sultan Lokumu
MALZEMELER 

1 litre süt

200 gr tereyağı

2,5 çay  bardağı toz şeker

1 paket vanilya

2-3 su bardağı un

iç malzeme için

100 gr antep fıstığı

Üzeri için

İri çekilmiş antep fıstığı

YAPILIŞI

Un ile tereyağını bir tencerede kavurun. Toz şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Yoğun bir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip 5-10 dakika çırpın. Buzdolabında 3 saat kadar bekletin. Soğu­yunca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle şekillendirerek ortalarına dövülmüş antep fıstığı yerleştirin. Yuvarlayarak kapatın. Bol miktarda iri çekilmiş antep fıstığına bulayın. Buzdolabında bekletip servis yapın.

No comments:

Post a Comment